Annons
Nyheter

Förbundet överklagar inte hårda domen

Svenska ishockeyförbundet kommer inte att överklaga det hårda JVM-straffet. Det bestämde förbundsstyrelsen efter långa överläggningar. - Vi bedömer att utsikterna att få till en förändring av besluten är väldigt begränsade, säger förbundsordföranden Anders Larsson.(TT)
Publicerad 5 maj 2018

Totalt åtta spelare och ledare stängdes av i sammanlagt 19 matcher i kommande VM-turneringar och förbundet bötfälldes med 270 000 kronor efter medaljceremonin i junior-VM i januari. Det var i den som lagkaptenen Lias Andersson i besvikelse efter finalförlusten mot Kanada slängde upp sin silvermedalj på läktaren. Flera spelare och ledare tog också av sig medaljen under ceremonin.

Något som Internationella ishockeyförbundet, IIHF, slagit ned hårt på.

Annons

Domen kom i onsdags, knappt fyra månader efter JVM-finalen, och rättades i fredags sedan det första beslutet stängt av spelare från turneringar där de inte längre kan delta.

Bara böter

Regeln att man inte får ta av sig sin medalj under medaljceremonin känner många inte heller till då det skett upprepade gånger under mästerskap.

Efter VM-finalen 2015 lämnade exempelvis många ryska spelare isen innan segrande Kanadas nationalsång hade spelats. Den gången valde IIHF att bötfälla det ryska förbundet med 700 000 kronor, men ingen spelare eller ledare stängdes av.

Därför är förbundets beslut att inte gå vidare lite oväntat.

””

Muntlig protest

I stället säger han att förbundet muntligen kommer att visa sitt missnöje till IIHF.

TT: Var ni eniga i beslutet?

””

Enligt Anders Larsson kommer förbundet att bistå enskilda spelare och ledare om de själva vill överklaga sina avstängningar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons