Nyheter

Finland vaknade efter svensk sågning

I svensk ledning 5-2 totalsågades Finlands Lauri Stenfors av Rasmus Enström. Sedan inledde just Stenfors upphämtningen. Efter 6-6 vid full tid vann Sveriges innebandyherrar i alla fall straffläggningen.(TT)
Publicerad 8 september 2016

När den traditionsenliga Finnkampen inleddes hade Stenfors och Enström en liten dust i slutet av andra perioden. I pausen var svensken inte nådig i sin kritik mot finländaren.

””

Kaxigheten straffade sig snabbt.

Tre minuter i början av period tre bjöd på lika många finländska mål och 5-2 hade blivit 5-5 i Umeå. Finlands första reducering gjordes av Lauri Stenfors, ironiskt nog efter att Rasmus Enström varit med och tappat bollen nära eget mål.

Sverige tog ledningen åter när Robin Nilsberth, som hade gjort två assist tidigare i matchen, satte sitt första mål. Men ledningen varade inte ens en och en halv minut innan Jami Manninen lite tursamt sköt 6-6.

I straffläggningen höll Viktor Klintsten tätt samtidigt som Alexander Rudd gjorde det enda målet och Sverige fick med sig två av de tre poängen.

På fredagen gör damerna upp innan returmöten väntar i Finland på söndag. Sverige har vunnit den totala Finnkampen de senaste tre åren och totalt 14 av de 16 gånger den har arrangerats.

TT