Nyheter

Fifa-kritikern Asllani kan lämna Linköping

Damernas VM-final på samma dag som två herrmästerskapsfinaler. Internationella fotbollsförbundet Fifa rör återigen upp känslor i det svenska landslaget. - Det är klantigt tycker jag, säger Kosovare Asllani och öppnar för ett nytt proffsäventyr utomlands.(TT)
Publicerad 8 oktober 2018

Nästa sommar anordnas damernas fotbolls-VM i Frankrike och herrarnas två amerikanska mästerskap, Copa América och Gold Cup, samtidigt. Internationella fotbollsförbundet Fifa har dessutom meddelat att samtliga tre finaler ska spelas på samma dag, söndag 7 juli.

Något som irriterade Sveriges landslagsförsvarare Nilla Fischer i en intervju med Expressen förra veckan och nu mittfältaren Kosovare Asllani. Den 29-åriga Linköpingsstjärnan har många gånger kritiserat Fifa för bristande jämställdhetsarbete och riktar återigen kritik mot förbundet.

””

TT: Tvivlar du på Fifas vilja att förändra?

””

"Framfört önskemål"

Förutom sin unisona kritik mot Fifa och gemensamma spel i landslaget kommer Asllani och Fischer snart att spela i samma klubblag, Linköping. Asllani, som har kontrakt över nästa år, har framfört sina åsikter kring nya spelarvärvningar till den krisande svenska mästarklubbens ledning.

””

TT: Lockas du själv av ett nytt utlandsäventyr?

””

Farten viktig

På tisdagen möts de två VM-klara nationerna Sverige och Italien i en träningslandskamp i Cremona utanför Milano. Asllani inledde på bänken när Norge besegrades med 2-1 på Olympia i Helsingborg i förra veckan och kan få mer speltid nu.

””

TT