GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fifa-kritikern Asllani kan lämna Linköping

Damernas VM-final på samma dag som två herrmästerskapsfinaler. Internationella fotbollsförbundet Fifa rör återigen upp känslor i det svenska landslaget. - Det är klantigt tycker jag, säger Kosovare Asllani och öppnar för ett nytt proffsäventyr utomlands.(TT)
Publicerad 8 oktober 2018

Nästa sommar anordnas damernas fotbolls-VM i Frankrike och herrarnas två amerikanska mästerskap, Copa América och Gold Cup, samtidigt. Internationella fotbollsförbundet Fifa har dessutom meddelat att samtliga tre finaler ska spelas på samma dag, söndag 7 juli.

Något som irriterade Sveriges landslagsförsvarare Nilla Fischer i en intervju med Expressen förra veckan och nu mittfältaren Kosovare Asllani. Den 29-åriga Linköpingsstjärnan har många gånger kritiserat Fifa för bristande jämställdhetsarbete och riktar återigen kritik mot förbundet.

””

TT: Tvivlar du på Fifas vilja att förändra?

””

"Framfört önskemål"

Förutom sin unisona kritik mot Fifa och gemensamma spel i landslaget kommer Asllani och Fischer snart att spela i samma klubblag, Linköping. Asllani, som har kontrakt över nästa år, har framfört sina åsikter kring nya spelarvärvningar till den krisande svenska mästarklubbens ledning.

””

TT: Lockas du själv av ett nytt utlandsäventyr?

””

Farten viktig

På tisdagen möts de två VM-klara nationerna Sverige och Italien i en träningslandskamp i Cremona utanför Milano. Asllani inledde på bänken när Norge besegrades med 2-1 på Olympia i Helsingborg i förra veckan och kan få mer speltid nu.

””

TT