Annons
Nyheter

Femte raka för Kash Brodda

I två års tid har Peter Untersteiner hyllat stoet Kash Brodda. Men det är först nu i sommar som hon har börjat leva upp till de högt ställda förväntningarna. I V75-4 kom femte raka segern och Untersteiner var mycket nöjd.(TT)
Publicerad 9 december 2017
””

Kash Brodda klarade starten och kunde köras till spets efter en knapp kilometer. Hon fortsatte att tåga på i 1.13-fart vilket gjorde konkurrenterna möra. Peter Untersteiner kunde sitta helt lugn över upploppet och segern blev enkel på 1.12,9.

Det var femte raka segern för Kash Brodda som har sprungit in 673 000 kronor till sin ägare i år.

Annons

Men säsongen började illa med tre raka galopper.

””

Dålig utdelning

Liksom många andra hästar med Ready Cash som far har hon mycket hög kapacitet. Nästa år är hon säkert mogen att tävla mot de bästa stona i landet.

Ready Cash hade hela fyra vinnande avkommor på Åby och visade sin förträfflighet som avelshingst. Den franske hingsten är utan tvekan bäst i Europa.

Det lackar mot jul och många travspelare hade säkert förhoppningar om en bra utdelning på V75. Men fem favoriter segrade och det blev ingen utdelning på fem rätt.

Sju rätt betalade 11 444 kronor och det blev endast 83 kronor för sex rätt.

Jackpot nästa helg

Därmed blir det jackpot till nästa lördag i Gävle där en ensam vinnare kan ta hem 40 miljoner kronor.

Rawidinski, som vann den första avdelningen till 30 gånger insatsen, var den enda skrällen på V75-spelet. Tränaren och kusken Veijo Heiskanen var en smula överraskad.

””

Den andra lilla skrällen kom i V75-5 när Olle Rols spurtade hem vinsten med Peter Ingves i sulkyn. Oddset: 17,34.

Annons

Valborg Marje såg ut att gå mot klar seger men rullade över i passgång och diskades på upploppet. Bittert förstås för tränaren och kusken Paw Mahony.

Desto gladare var Olle Rols tränare Mats Rånlund och hans sambo Anna Haglund, som äger 50 procent i V75-vinnaren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons