Annons
Nyheter

"Ungerskan" Roberts fick fart på Sverige i VM

Sverige fick i gång försvaret och målvaktsspelet. När dessutom Jamina Roberts stortrivdes mot sina "landsmaninnor" blev det seger mot Ungern, 25-22 (11-11), i handbolls-VM. - Det var trevligt i dag. Jag var på hugget, säger 27-åringen. Jamina Roberts spelar till vardags i Érd.(TT)
Publicerad 3 december 2017

Jamina Roberts spelar till vardags i Érd.

Där verkar hon ha lärt sig hur man utmanövrerar ett ungerskt försvar. Den 27-åriga vänsternian fick fart på Sverige när det blev seger i den andra gruppspelsomgången i handbolls-VM.

Annons

Roberts visade upp hela sitt register. Hon gjorde mål på skott utifrån, genombrott och på kontring. Totalt kom hon upp i sex fullträffar, näst flest efter sjumålsskytten Isabelle Gulldén.

Genombrottsspecialisten startade i stället för Jenny Alm och hade till att börja med en duell mot Kinga Klivinyi, klubbkollegan från Érd. Roberts gjorde fyra av Sveriges sex första mål och Klivinyi, som spelar på samma position, gjorde detsamma för Ungern.

””

Hade gamnacke

Det var inte bara Roberts som var bättre mot Ungern än mot Polen.

Sverige stod över den sedvanliga matchvärmningen och använde tiden till två taktiska genomgångar. Den om försvarsspelet, som var i det närmaste obefintligt i premiären, gav resultat: 33 insläppta mål mot Polen reducerades till 22 mot Ungern.

””

Bundsen briljerade

Förbundskaptenen Henrik Signell gjorde ytterligare en ändring i startuppställningen som slog väl ut: Johanna Bundsen vaktade målet i stället för Filippa Idéhn.

Efter den undermåliga insatsen mot Polen, då de svenska målvakterna tillsammans kom upp i fem räddningar, arbetade Bundsen inspirerat mellan stolparna. Hon fick en bra start, med bland annat en straffräddning, och var stabil matchen igenom.

Bundsen, som bara tog ett av tio skott i inhoppet mot Polen, stoppade 40 procent av Ungerns avslut.

””

Sverige spelar nästa match mot Tjeckien på tisdag. Gruppen är på väg att utvecklas till ett getingbo efter Tjeckiens seger mot Polen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons