Nyheter

Färjestad bröt Örebros hemmasvit

Toppjagande Färjestad bröt Örebros sju matcher långa segersvit på hemmaplan. Oskar Steen gjorde ett mål och en assist och målvakten Markus Svensson räddade 35 av 36 skott i 4-1-segern. - Örebro är väldigt bra och har spelat bra på slutet, så väldigt starkt av oss.(TT)
Publicerad 7 mars 2019
””

Färjestad, en poäng efter serieledande Luleå, avgjorde matchen i slutet. Med 1.21 kvar satte Michael Lindqvist 3-1 framspelad av Oskar Steen i en snabb kontring sedan hemmalaget tappat pucken i mittzon.

Sedan kunde Gustav Rydahl göra 4-1 i tom kasse.

"Med i racet"

Örebro hade vunnit sju av sina åtta senaste matcher och sju raka på hemmaplan och superformen är inte bara på väg att rädda laget kvar i SHL utan ta dem hela vägen till slutspel.

””

Han var inte nöjd med första perioden. Då var Färjestad klassen bättre.

Backen Jesse Virtanen kanonsköt 1-0 i numerärt överläge - hans 37:e poäng för säsongen - efter 14.34.

Bjudning

Men sedan tog Örebro över. Hemmalaget vann skotten i den andra perioden med 19-9 - men Färjestad gjorde enda målet.

På en bjudning.

Hemmaforwarden Christopher Mastomäkis tillbakaspel blev misslyckat och Oskar Steen kunde utnyttja gratischansen och med sitt 17:e mål för säsongen göra 2-0 bakom Jhonas Enroth efter 4.44.

Resten av perioden hade Markus Svensson stor show och stod för flera svettiga räddningar.

Han skulle dock få kapitulera. Örebro fick en drömstart på tredje perioden och efter en tilltrasslad situation framför Färjestadskassen var hemmaforwarden Glenn Gustafsson hetast och vispade in reduceringen.

Men Färjestad höll undan, avgjorde i slutet och tog säsongens fjärde seger över Örebro.

TT