Nyheter

Svindal tog VM-silver i sista loppet

Det var så nära det perfekta slutet det gick och en symbolisk andraplats bakom landsmannen Kjetil Jansrud. Aksel Lund Svindal avslutade karriären med ett VM-silver. - Kjetil vinner i dag, så jag behöver inte må dåligt över att sluta, säger han. Var det rätt att köra eller inte?(TT)
Publicerad 9 februari 2019

Var det rätt att köra eller inte?

Åsikterna gick isär efter det dimmiga och snöiga VM-störtloppet i Åre.

””
””

Bruten hand

I det norska lägret var stämningen inte oväntat betydligt muntrare. Veteranen Aksel Lund Svindal, 36, och den några år yngre arvtagaren Kjetil Jansrud, 33, var i en klass för sig i det förkortade störtloppet.

””
””

Jansrud körde först av norrmännen och tog en stor ledning i mål. Men Aksel Lund Svindal, som haft knäproblem under vintern, gav allt en sista gång, i en sista kamp mot klockan.

Och missade ett sista VM-guld med två ynka hundradelar.

””

Norrmannen debuterade i världscupen redan 2001 och har, silvermedaljen inräknad, sedan dess skrapat ihop bland annat 13 mästerskapsmedaljer och 36 världscupsegrar.

””
””

Det blev ett perfekt slut för Svindal - och ett skönt plåster på såren för Kjetil Jansrud, som bröt handen i Kitzbühel för knappt två veckor sedan och höll på att missa VM helt. Jansrud kallar det lite skämtsamt för "payback" efter OS-störtloppet i fjol.

””

Vincent Kriechmayr, Österrike, som tog silver i super-G:n, slutade på bronsplatsen, 33 hundradelar bakom Jansrud.

Monsén nära poäng

Felix Monsén blev bäste svensk på 16:e plats, bara en placering från topp 15 som hade inneburit världscuppoäng i VM-loppet.

””
””

Olle Sundin kom 34:a, Filip Platter 44:a och Alexander Köll 45:a.

TT