Nyheter

Ebba Andersson trea i Holmenkollen

Ebba Andersson knäckte Ingvild Flugstad Østberg i Holmenkollens tremil och spurtade hem en tredjeplats bakom suveräna Therese Johaug och ryskan Natalia Neprjajeva. Vinterns sjätte pallplats för 21-åringen och revansch efter ett tungt VM i Seefeld. Ebba Andersson kommer från ett motigt VM i Seefeld.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

Ebba Andersson kommer från ett motigt VM i Seefeld. 21-åringen var visserligen med och tog ett guld i stafetten men individuellt var mästerskapet tyngre och medaljlöst.

I Holmenkollens tremil visade Andersson dock fin form och tog en tredjeplats på tiden 1.20,44 - nästan två minuter bakom en överlägsen Therese Johaug, medan ryskan Natalia Neprjajeva blev tvåa.

””

Knäckte Flugstad Østberg

Och det var en imponerande insats av 21-åringen från Sollefteå. Andersson var en av tre åkare som med en kilometer kvar av loppet kämpade om två pallplatser bakom Johaug. När ryskan Neprjajeva gick i från innebar det att tredjeplatsen stod mellan Ebba Andersson och norskan Ingvild Flugstad Østberg.

Och i upploppet var den 21-åriga svenskan starkast - höll Flugstad Østberg bakom sig - och knep årets sjätte pallplats.

"Tuff mot mig själv"

””
””

I och med insatsen i Holmenkollen ser Ebba Andersson, som ligger åtta totalt i världscupen, fram emot avslutningen i världscupen med stigande form.

””

Charlotte Kalla stod även hon för fin åkning och slutade på en femteplats medan Evelina Settling blev nia.

TT