unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Dyster prognos för Sverige i Champions League

I början av 2000-talet hade Sverige världens bästa klubblag i fotboll. I dag är de damallsvenska klubbarna sedan länge frånsprungna. - Vi kan inte räkna med att svenska lag ska gå långt i Champions League, säger Norges svenska förbundskapten Martin Sjögren.(TT)

Manchester City gjorde processen kort med Linköping i Champions League. Kvartsfinalmötet slutade med en sammanlagd 7-3-seger för City, och för fjärde året i rad gick inget svenskt lag längre än till kvartsfinal i turneringen.

Räknar man bort Tyresö - den i slutändan ohållbara satsningen på världsstjärnor slutade med en andraplats 2014 - är det nio år sedan som ett allsvenskt lag senast nådde semifinal i Champions League.

Storklubbar lockar

Den enkla förklaringen: resurser. Svenska klubbar saknar finansiella muskler för att kunna utmana klubbar i Tyskland, Frankrike och England. Särskilt sådana som Chelsea, Lyon, Bayern München och Manchester City, som redan har ett framgångsrikt herrlag, med allt vad det innebär, att ta rygg på.

quote
quote

Tid som flytt

Medan den ena storklubben efter den andra startar damlag - Manchester United så sent som förra veckan - får man i Sverige i stället drömma sig tillbaka till en avlägsen tid då klubbar som Umeå och Djurgården/Älvsjö kunde utmana alla lag i världen.

Utvecklingen är negativ för svensk del, men positiv för den snabbt växande damfotbollen, säger Martin Sjögren, förbundskapten för Norges damlandslag.

quote

Sanningen är, säger han, att det är omöjligt för svenska klubbar att mäta sig med de europeiska giganterna.

"Topp åtta rimligt"

quote

Linköpings tränare Marcus Walfridson ser dessvärre inte heller någon ljusning i den fortsatta prognosen.

quote

TT

Läs mer