Nyheter

Dubbla segrar för Zebastian Modin

Zebastian Modin har varit dominant under världscupshelgen på hemmaplan i Östersund. Efter seger under lördagen så kom en ny seger under söndagens långdistans över 18 kilometer för paraskidåkaren, som tävlar i klassen för längdåkare med synnedsättning.(TT)
Publicerad 13 januari 2019

Zebastian Modin har varit dominant under världscupshelgen på hemmaplan i Östersund. Efter seger under lördagen så kom en ny seger under söndagens långdistans över 18 kilometer för paraskidåkaren, som tävlar i klassen för längdåkare med synnedsättning.

Tillsammans med guiden Jerry Ahrlin tog sig Modin snabbt upp i en ledning han aldrig släppte.

I mål hade han drygt två minuter ner till norrmannen Eirik Bye, som blev tvåa bakom svensken även i går (lördag).

"Jag har ingen vidare dag egentligen, men resultatet är bättre än det känns och jag ligger enligt plan. Jag ska vara i topp till VM om en månad, och det känns som att jag ligger rätt till nu", säger Modin i ett pressmeddelande från Svenska parasportförbundet.

Samarbetet med Ahrlin, ny guide för denna säsong, har fungerat väl.

"Förhållandena var ju egentligen lite svåra i dag. När det kommer ny snö och är blåsigt blir det svårt att höra direktiven, men samspelet mellan oss fungerar jättebra och det gick fint idag. Sen är det ju så att det inte finns något bättre än att tävla tillsammans", säger Modin.

TT