Nyheter

Dubbla medaljer i skidorienterings-EM

Det blev silver för de svenska damerna och brons för herrarna när EM i skidorientering avslutades med stafetter i Turkiet. Ryssland vann stafetten på damsidan där Sverige, med Hanna Eriksson, Magdalena Olsson och Tove Alexandersson, var 1. 48 efter i mål på silverplats. Finland slutade trea.(TT)
Publicerad 11 februari 2019

Det blev silver för de svenska damerna och brons för herrarna när EM i skidorientering avslutades med stafetter i Turkiet.

Ryssland vann stafetten på damsidan där Sverige, med Hanna Eriksson, Magdalena Olsson och Tove Alexandersson, var 1.48 efter i mål på silverplats. Finland slutade trea. På herrsidan vann Norge före Ryssland och Sverige.

Totalt blev det tio EM-medaljer under mästerskapet för svensk del.

"Vi är väldigt nöjda, särskilt som vi inte prioriterade EM. Hemma-VM blir nog kul", säger den svenske förbundskaptenen Frans Wickbom, som säger att målet på VM är dubbla guld i just stafett.

"I dag är vi inte riktigt där, men avståndet är inte stort sett över 80-90 minuters orientering. Och i Sverige kommer förutsättningar att vara andra. På den här höjden blir du oerhört hårt straffad om du har en dålig dag fysiskt. Vi ska definitivt kriga om stafettgulden på VM."

VM avgörs i Piteå den 20-24 mars.

TT