Nyheter

Dubbelmatch i Wimbledon utreds

En dubbelmatch i Wimbledon, som involverar det spanska paret Fernando Verdasco och David Marrero, utreds för matchfixning. Matchen som flaggats som misstänkt var den i första omgången där Verdasco/Marrero föll mot Leonardo Mayer, Argentina och Joao Sousa, Portugal i fyra set, skriver NZ Herald.(TT)
Publicerad 13 juli 2018

En dubbelmatch i Wimbledon, som involverar det spanska paret Fernando Verdasco och David Marrero, utreds för matchfixning.

Matchen som flaggats som misstänkt var den i första omgången där Verdasco/Marrero föll mot Leonardo Mayer, Argentina och Joao Sousa, Portugal i fyra set, skriver NZ Herald.

Spelbolaget Pinnacle Sports slog larm till myndigheterna på plats i Wimbledon sedan bolaget fått in "en serie spel från konton med en historia av misstänkta satsningar". Spelen gjordes en timme innan matchen startade.

Marrero säger att han är förvånad över att vara under utredning.

””

Marrero undersöktes för en likande incident vid Australian Open 2016, då i mixeddubbel tillsammans med Lara Arruabarrena. Då friades paret.

Fernando Verdasco, rankad 34:e i världen, är anmäld till nästa veckas Swedish Open i Båstad där han var finalist såväl 2013 som 2016.

TT