Annons
Nyheter

Domarkonflikt i norsk fotboll

Norske domaren och domarsamordnaren Svein-Erik Edvartsen har sparkats från sitt jobb i norska fotbollsförbundet. Det skriver norska VG.(TT)
Publicerad 12 september 2017

Norske domaren och domarsamordnaren Svein-Erik Edvartsen har sparkats från sitt jobb i norska fotbollsförbundet. Det skriver norska VG.

””

Edvartsens advokat John Christian Elden säger till VG att ärendet kan få ett rättsligt efterspel. Elden menar att det norska förbundet inte har någon grund att säga upp hans klient.

Annons

Avskedandet har sin grund i en konflikt mellan Edvartsen och norske domarbasen Terje Hauge i våras, som slutade med att Edvartsen inte fick döma mer under säsongen. Edvartsen har tidigare bland annat anklagats för att ha trakasserat och mobbat domarkollegor, som då inte velat fortsätta arbeta med honom.

Norsk fotbollsförbundet ska också under våren ha undersökt flera mejlkonversationer angående Edvartsen-konflikten som läckt till norska nyhetsredaktioner, där Edvartsen själv misstänks för att ha stått för delar av läckan. En anklagelse som han nekat till.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons