Annons
Nyheter

Une Larsson utgick - men Djurgården vann

Solen sken och Djurgården tog en efterlängtad seger. Allt väl? Nej, värmen tvingade Jacob Une Larsson att utgå. Men. . . - Skönt att få ta en trepoängare i allsvenskan, säger han.(TT)
Publicerad 13 maj 2018

Stockholm visade sig från sin allra bästa sida när Djurgården tog emot Dalkurd hemma på Tele2 arena. Inte ett moln på den knallblåa himlen och solen gassade över den gröna konstgräsmattan.

Men 20 minuter in i den andra halvleken fick Jacob Une Larsson nog. Blicken var dimmig och han fick utgå.

””
””
Annons

Han kunde glädjas åt en efterlängtad seger i allsvenskan. Djurgården hade inte tagit någon trepoängare sedan den 18 april och bröt en tre matcher lång förlustsvit.

"Förtjänar målet"

Djurgården vann så sent som på torsdagen Svenska cupen efter 3-0 hemma mot Malmö, klubbens första titel på 13 år.

Och den framgången red laget alltså vidare på.

Men det var en blek första halvlek från hemmalaget som hade problem att skapa något framåt.

Det var i stället bortalaget som med sitt vassa omställningsspel stod för de heta lägena. Först bröt Rewan Amin på mitten och skickade vidare till Ferhad Ayaz som slog bollen snett inåt bakåt till Oliver Berg som inte lyckades stöta den förbi Andreas Isaksson. Ayaz var sedan nära när han fick en stickare i djupet, men avslutet gick en bit över.

Djurgården hade problem att dyrka upp Dalkurds välorganiserade försvarsspel. Bästa chansen hade Jacob Une Larsson med en nick tätt över

””

Nollat på bortaplan

Hemmalaget fick en tung start på andra halvlek när yttern Haris Radetinac, med tung skadehistorik efter två korsbandsskador, fick utgå efter en smäll mot axeln.

Sedan kom utdelningen i form av mål. Tinotenda Kadewere fick ett dubbelläge. Det första tog i stolpen, men kort efter blev han läckert framspelad av Felix Beijmo och sköt 1-0. En ledning Djurgården fredade och med andan i halsen, efter att Rewan Amin nickat tätt utanför på tilläggstid, kunde Stockholmslaget ta tre tunga poäng.

””
””
Annons

För Dalkurd går det fortsatt motigt. Laget har inte vunnit sedan 8 april och ännu inte tagit något poäng på bortaplan, på fem försök.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons