Nyheter

Djokovic nära bli diskad i kvarten

Novak Djokovic tog ytterligare ett steg mot titeln i Franska mästerskapen, den enda grand slam-titel som han saknar. Men han var nära att bli diskvalificerad i kvartsfinalen i Paris-tennisen, där den serbiske världsettan slog ut sjundeseedade tjecken Tomas Berdych.(TT)
Publicerad 2 juni 2016

Segern i tre raka set, 6-3, 7-5, 6-3, innebär att Novak Djokovic är klar för sin 30:e semifinal i grand slam-sammanhang. Men det kunde ha tagit slut redan på torsdagen.

Frustrerad över att ha missat en breakchans i andra gamet i andra set kastade han sin racket i marken - men den gled ur händerna mitt i rörelsen och for iväg in i skärmväggen bakom baslinjen. En linjedomare fick flytta på sig för att undvika racketen. Hade den träffat honom så hade Novak Djokovics Paris-äventyr varit över för den här gången.

Bad om ursäkt

Han bad huvuddomaren Eva Asderaki om ursäkt och klarade sig undan med en varning.

””
””

Djokovic är nu i semifinal för sjätte gången i rad. Men han har aldrig triumferat på Roland Garros. Den här gången väntar österrikaren Dominic Thiem i semifinalen. 22-årige Thiem vann över belgaren David Goffin med 4-6, 7-6, 6-4, 6-1.

I den andra semifinalen möts andraseedade britten Andy Murray och regerande schweiziske mästaren Stan Wawrinka.

Krångligt läge

Världsettan Serena Williams tog sig till semifinal efter en ojämn insats mot Julija Putintseva, Kazakstan. Williams vann med 5-7, 6-4, 6-1, men var illa ute vid 1-3-underläge i andra set efter att ha förlorat det första.

Williams visade dock mästartakter när hon krånglade sig ur svårigheterna och i avgörande set var hon överlägsen.

Efter allt regnande spelar Williams sin tredje match på tre dagar i fredagens semifinal mot oseedade nederländskan Kiki Bertens, som skrällvann över åttondeseedade schweiziskan Timea Bacsinzsky med 7-5, 6-2.

I den andra semifinalen möts Garbine Muguruza, Spanien, och Samantha Stosur, Australien.

TT