Nyheter

Djokovic mot Murray i Paris

Det är den enda grand slam-titel han saknar. På söndagen får tennisens världsetta Novak Djokovic en fjärde chans att komplettera prisskåpet med en titel i Franska mästerskapen. Eller så blir Andy Murray första britt sedan Fred Perry att segra på Roland Garros-gruset.(TT)
Publicerad 3 juni 2016

29-årige Novak Djokovic krossade österrikaren Dominic Thiem i raka set i semifinalen: 6-2, 6-1, 6-4. Serben är nu framme i sin sjätte raka i grand slam-sammanhang och 20:e totalt, på vilka han har elva vinster.

””

Om han tar hem Franska mästerskapen så blir han åttonde man genom tiderna att vinna samtliga grand slam-turneringar; Australian Open, Franska Mästerskapen, Wimbledon och US Open.

Regerande mästaren ute

På andra sidan nätet på söndag väntar andraseedade Andy Murray, som besegrade den schweiziske fjolårsmästaren Stan Wawrinka med 6-4, 6-2, 4-6, 6-2.

29-årige Murray har vunnit såväl US Open (2012) som Wimbledon (2013) och har varit i final fem gånger om i Australian Open. Men nu väntar första finalen i Paris - och dessutom blev han första britt sedan Bunny Austin att ta sig dit. Om Murray vinner mot Djokovic blir han första britt sedan Fred Perry att bli mästare i Paris.

””

Fördel Djokovic

Han fortsatte:

””

Djokovic har vunnit 23 av de totalt 33 mötena med Murray - i grand slam-sammanhang är ställningen 7-2 till serben. Duon har mötts fem gånger på grus, Djokovic har vunnit fyra av dem - men Murray det senaste: 6-3, 6-3 i finalen i Rom i maj.

TT