GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Arrangörsmiss i VM-starten

Ryttar-VM i USA inleddes med en arrangörsskandal. Distansritten fick avbrytas och startas om, och ställdes senare in med hänvisning till väderförhållandena. I dressyren överraskade Juliette Ramel med personbästa.(TT)
Publicerad 12 september 2018
Ryttar-VM i USA inleddes med en arrangörsskandal. Distansritten fick avbrytas och startas om, och ställdes senare in med hänvisning till väderförhållandena. I dressyren överraskade Juliette Ramel med personbästa. Mitt under den första sträckan i distans
Ryttar-VM i USA inleddes med en arrangörsskandal. Distansritten fick avbrytas och startas om, och ställdes senare in med hänvisning till väderförhållandena. I dressyren överraskade Juliette Ramel med personbästa. Mitt under den första sträckan i distans

Mitt under den första sträckan i distansritten bröts tävlingen då några av ekipagen fått fel information vid starten.

Ekipagen kallades tillbaka till arenan där hästarna fick genomgå en ny besiktning före omstarten. Ryttarna fick då starta om på sträcka två och den första ströks helt.

””

Omständigheterna kring skandalen kommer att utredas.

De svenska ryttarna Annelie Eriksson, Elin Joelsson och Yvonne Eklund fick alla grönt ljus att starta om, men över 20 andra hästar uteslöts efter den andra veterinärkontrollen.

Inställda tävlingar

Vid klockan 18 lokal tid meddelades sedan att onsdagskvällens tävlingar i distansritt ställs in på grund av farligt höga temperaturer och hög luftfuktighet efter kraftiga regn.

Då fanns två svenska ryttare, Annelie Eriksson och Elin Joelsson, kvar i tävlingen.

””

Leonard Liesens, landslagsledare för det svenska distanslaget är inte nöjd med beslutet.

””

"Han ger alltid allt"

I lagtävlingen i dressyr, som också är individuellt kval, var Tinne Vilhelmson Silfvén först ut av svenskarna på Don Auriello och två missar gav henne 73,106 procent och en åttondeplats efter att halva startfältet ridit.

””

Don Auriello var aningen het och förbundskaptenen Bo Jenå uppskattade att missarna kostade två procent.

Desto bättre gick det för VM-debutanten Juliette Ramel på Buriel KH. Ekipaget fick 75,248 procent för ett näst intill felfritt program. Det innebär en andraplats av dem som tävlade under onsdagen.

””
””

Det var endast en vänsterpiruett på slutet som inte blev klockren.

””

De övriga två i det svenska laget är Therese Nilshagen och Patrik Kittel. De rider i den andra halvan av startfältet under torsdagen.

Sverige tog lagbrons i EM i Göteborg förra året.

TT