Nyheter

Dantorp ensam ledare i Scottish Open

Han är rankad 322:a i världen och har som bäst varit 16:e på Europatouren i år. Nu leder Jens Dantorp stortävlingen Scottish Open inför sista rundan. - Det är coolt. Vi får väl se hur jag tacklar det i morgon (söndag), men just nu känns det bra, säger skåningen till TT.(TT)
Publicerad 14 juli 2018

Jens Dantorp låg delad tvåa inför lördagens spel och fick sämsta tänkbara start med en treputt från bara några meter från ettan.

Men det fick inte 29-åringen ur gängorna.

Dantorp visade tålamod och lugn i de ljumma men tuffa vindarna på Gullane Golf Club och fick sin belöning till slut. Tre raka birdies på hål 16, 17 och 18 innebar en runda på 68 slag - två under par - och med totalt 13 slag under par är Jens Dantorps namn ensamt högst upp på ledartavlan inför söndagens avslutning. Bara ett slag bakom finns sex jagande spelare, däribland blågule kompisen Alexander Björk och amerikanske världsstjärnan Rickie Fowler.

””

"Ska bli kul"

Efter den tredje rundan verkade svensken mest njuta av uppmärksamheten, som även innebar en hel del ovant autografskrivande.

””
””

Kan få spela British Open

Segraren i Scottish Open belönas med en prischeck på motsvarande drygt tio miljoner kronor. Dessutom finns tre platser till kommande veckas British Open på Carnoustie i potten, vilket i så fall skulle innebära Dantorps första majorstart i karriären.

””

På agendan inför avgörandet stod bland annat ett samtal hem till frun Emma, som är en av Dantorps coacher.

””

Förutom Dantorp och Björk är även Joakim Lagergren - delad elva och tre slag från täten - med och slåss om topplaceringarna i Scottish Open. Precis som Dantorp jagar också Lagergren en plats i British Open.

TT