Annons
Nyheter

Danska EM-tvåorna hotar med strejk

EM-tvåan Danmark hotar med strejk i nästa veckas landskamper om inte ett landslagsavtal är på plats till dess. - Utan avtal kommer vi inte till landslagssamlingen, säger landslagsanfallaren Sanne Troelsgaard.(TT)
Publicerad 7 september 2017

Avtalet mellan Danmarks fotbollsförbund (DBU) och damernas landslag har gått ut och förhandlingarna bröt samman tidigare i veckan.

Skälet är att spelarföreningen kräver att landslagsspelarna ska ses som anställda av förbundet när de är på landslagsuppdrag, vilket inte DBU går med på.

””
””
Annons

"Det är frustrerande"

Landslaget ska samlas på måndag inför landskampen mot Nederländerna den 15 september och VM-kvalmatchen mot Ungern fyra dagar senare. I matchen mot finalmotståndaren i EM skulle danskorna försöka att få revansch på 2-4-förlusten i Enschede tidigare i somras.

””
””

Samma VM-kvalgrupp

I farozonen är inte bara vänskapsmatchen mot Nederländerna utan även VM-kvalpremiären mot Ungern den 19 september. Danmark spelar i samma grupp som Sverige, som inleder mot Kroatien samma dag.

Kommunikationschefen i DBU, Jacob Høyer, sade tidigare i veckan att omkostnaden skulle bli fem till tio gånger större för DBU än tidigare om spelarföreningen får igenom sina krav.

För två år sedan fick herrarnas landslag ett nytt landslagsavtal, men först efter lång förhandling och hot om strejk.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons