Annons
Nyheter

Damfotbollseliten får 145 miljoner

Svensk damfotboll har, genom Elitfotboll Dam, skrivit tidernas största samarbetsavtal med Svenska Spel. Spelbolaget går in med 145 miljoner kronor till och med 2023, en ökning från det tidigare avtalet på 90 miljoner kronor med drygt 60 procent. "Historiskt!(TT)
Publicerad 4 maj 2018

Svensk damfotboll har, genom Elitfotboll Dam, skrivit tidernas största samarbetsavtal med Svenska Spel.

Spelbolaget går in med 145 miljoner kronor till och med 2023, en ökning från det tidigare avtalet på 90 miljoner kronor med drygt 60 procent.

Annons

"Historiskt! Det är det enskilt största avtalet för svensk damelitfotboll någonsin på 145 miljoner kronor. Genom förlängning av avtalet, samt en extra satsning på damfotbollen, med Svenska Spel har vi lyckats skapa bättre förutsättningar för klubbarna i Damallsvenskan och Elitettan. På både kort och lång sikt", säger Annika Grälls, ordförande i Elitfotboll Dam, i ett pressmeddelande.

Pengarna ska bland annat användas till att göra en certifiering av spelar- och ledarutvecklingen, stärka och utveckla klubbarnas organisationer och en utökning av satsningen på Damallsvenskan TV.

Svenska Spel förnyar även avtalet med Svenska fotbollförbundet, som får 240 miljoner kronor till och med 2023 för att stärka hela sin verksamhet. Spelbolaget har varit förbundets huvudsponsor sedan 1994.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons