Nyheter

Damchefen: "Dags för andra att kliva fram"

Slalomdrottningen kliver av. Men tronföljaren har redan presenterat sig. Anna Swenn-Larsson, som tog VM-silver i Åre nyligen, är redo att ta över, tror damchefen Lars Melin. - Hon har bevisat att hon växer med uppgiften, säger han.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Det kom en ny stjärna efter Pernilla Wiberg och en ny efter Anja Pärson. Därför är Lars Melin, alpin damchef på skidförbundet, rätt lugn trots beskedet att Frida Hansdotter slutar efter säsongen.

””
””

VM om två år

Åre-VM i februari är ett bra exempel, anser han.

Lite i skuggan av veteranen Hansdotter och tronföljaren Swenn-Larsson tog bland andra Ylva Stålnacke (14:e i VM-storslalomen) och Charlotta Säfvenberg (14:e i VM-slalomen) chansen att visa upp sig. Även på fartsidan ser det lovande ut inför nästa alpina VM, i Cortina 2021.

””
””

"Växer med uppgiften"

Dessutom tog ju Anna Swenn-Larsson silver i hemmabacken. Swenn-Larsson, 27, har haft ett par tuffa säsonger men har kämpat sig tillbaka till världseliten. Hon lyckades också resa sig från den tuffa smällen i Flachau i januari, där hon först firades för en tredjeplats men sedan diskades för en grensling.

VM-silvret i Åre inräknat har Swenn-Larsson tre raka pallplatser inför helgens slalom i tjeckiska Spindleruv Mlyn.

””

TT