Annons
Nyheter

Montén hoppas på NHL-bonus

Succéforwarden Jesper Bratt, New Jersey, kommer inte loss till junior-VM. Det kan ändå bli NHL-förstärkning i form av förra årets poängkung Alexander Nylander. - Skulle vi få den bonusen så tar vi den, sade förbundskaptenen Tomas Montén.(TT)
Publicerad 6 december 2017

Nylander har fått höstsäsongen förstörd av en skada och gjorde för en tid sedan comeback i Buffalos farmarlag Rochester. På åtta matcher har den 19-årige forwarden gjort fyra poäng, ett mål och tre assist.

Skulle han inte bli uppkallad till NHL-laget den närmaste tiden kan han bli släppt till JVM som avgörs på Nylanders hemmaplan i Buffalo den 26 december-5 januari.

Annons

I så fall en oväntad jätteförstärkning. Hade det inte varit för skadan så hade Nylander förmodligen varit bofast i NHL vid det här laget.

””

Borta tidigt

Att New Jersey skulle säga nej till att släppa Jesper Bratt, som spelade i förstakedjan i senaste matchen, kom inte som någon överraskning.

””

Tomas Montén tar med sig 26 spelare till träningslägret i Kanada, avresa nästa fredag, inför JVM. Till turneringsstarten ska tre spelare bort, förmodligen en back och två forwards.

Sverige tillhör som vanligt förhandsfavoriterna, men har missat medalj och blivit fyra de tre senaste åren. Montén jämför årets lag med fjolårets:

””

Omsvärmad Dahlin

I truppen sticker Frölundas supertalang Rasmus Dahlin ut på backsidan. Dahlin jagar ju också en OS-plats med Tre Kronor.

Bland forwards är SHL:s poängkung Elias Pettersson, Växjö, och Frölundas Lias Andersson - som inledde säsongen i New York Rangers - profilerna.

Dahlin, 17, är favorit till att som andre svensk genom tiderna, efter Mats Sundin, gå först i NHL-draften nästa sommar. Han kommer att bli omsvärmad av nordamerikanska journalister när det gäller just det - ett potentiellt störningsmoment.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons