Nyheter

Svensson vinnare på Hovet

Klara Svensson vann fajten mot Mikaela Laurén. Matchen gick till tio ronder - och Svensson, med Lauréns blod i håret, stod till slut som segrare på poäng. - Det har varit mycket press och känslor, jag är otroligt glad att jag lyckades få ut min boxning, säger Svensson.(TT)
Publicerad 10 september 2016

Upptrappningen inför matchen har varit lång och intensiv, med gliringar och ett växande agg mellan Sveriges två främsta boxare på damsidan; Klara Svensson och Mikaela Laurén.

Svensson har varit den som hållit den lägre profilen. Men när det var dags att låta nävarna tala så bad Malmöboxaren inte om ursäkt för sig.

””
””

Mental seger

Mikaela Laurén fick in en del hårda träffar, men Klara Svenssons fotarbete och teknik imponerade och det var hon som styrde matchen - beredd på allt som den rutinerade 40-åringen hade att komma med.

Laurén gav sig dock aldrig, hon kämpade på med blodigt ansikte och boxades bättre ju längre matchen gick.

Efter tio ronder var domarna eniga: Klara Svensson är vinnare på poäng.

Och det var mycket en mental seger.

””

"Inte snacka så mycket"

Matchen hyllades av flera på plats som en av de bästa någonsin mellan två kvinnliga boxare, men Klara Svensson var ändå inte helt nöjd.

””

Segern innebär att Klara Svensson får WBC:s interimbälte i weltervikt - vilket i sin tur innebär att hon är förstautmanare till världsmästaren Cecilia Brækhus, som den 1 oktober går upp mot fransyskan Anne-Sophie Mathis.

Efter matchen var agget mellan boxarna som bortblåst, Laurén som gått åt hårdast var full av respekt.

””
””

TT