Annons
Nyheter

Cyber Lane vann Copenhagen Cup

I fjol var Cyber Line landets bästa fyraåring. I år har han utvecklats till en internationell topphäst. På söndagen vann han danska storloppen Copenhagen Cup i Köpenhamn med sin tränare Johan Untersteiner i sulkyn. Förstapriset var 375 000 kronor och segern var nummer 18 i 21:a starten.(TT)
Publicerad 13 maj 2018

Efter segerloppet fick Johan Untersteiner och ägaren Lars-Erik Åberg (stall Levaux) en inbjudan till Elitloppet. Men det är högst osäkert om det blir någon start på Solvalla om två veckor.

””
””

I fjol vann Cyper Lane både Derbyt och Breeders Crown och blev utsedd till årets fyraåring.

Annons

Han inledde säsongen med en uppvisningsseger på hemmabanan Halmstad. På Charlottenlund var Cyber Lane snabbast från start igen och tog hand om ledningen i V75-7. Untersteiner fick bestämma farten som han ville och första kilometern gick inte snabbare än 1.12,7.

På sista långsidan kom Björn Goop med en väldig fart med Cruzado dela Noche och spräckte upp fältet. Cyber Lane fick hård press runt slutsvängen men svarade säkert. På upploppet gick femåringen ifrån med några längder och vann på 1.11,4/2 011 m autostart.

””

Danske Takethem spurtade fint till andraplatsen och väl värd en inbjudan till Elitloppet.

Solvallas sportchef Anders Malmrot har fått återbud av ett par hästar de senaste dagarna. Årets upplaga av Elitloppet håller helt plötsligt låg klass.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons