Annons
Nyheter

City hakar på i toppen - besegrade Liverpool

Liverpool hade chansen att koppla ett rejält grepp om förstaplatsen i Premier League. Men Manchester City tog en blytung hemmaseger med 2-1 i toppmötet och tar rygg på Liverpool i toppstriden.(TT)
Publicerad 3 januari 2019

Trots att bara lite mer än hälften av Premier League-säsongen är spelad stod väldigt mycket på spel på Etihad Stadium. Vid vinst skulle ett dittills obesegrat Liverpool ha en komfortabel serieledning med nio poäng ner till Tottenham och tio poäng ner till Manchester City.

Så blev inte fallet.

Annons

Manchester City vann med 2-1 och därmed lever den engelska toppstriden i högsta grad.

””

Liverpool nära ledningen

Men Manchester City var nära att hamna i en tidig uppförsbacke. Sadio Mané hade ett gyllene läge att ge Liverpool ledningen men sköt i stolpen efter 17 minuters spel. Den efterföljande returen rensades bort, men det blev inte bättre än att rensningen studsade på Ederson och sånär gick över mållinjen. Där var John Stones fot i vägen, och med 1,12 centimeter till godo såg han till att Liverpool inte tog ledningen.

I stället var det Manchester City som gjorde matchens första mål. Efter 40 minuter klev Citys målspruta Sergio Agüero fram och dunkade upp bollen i nättaket från en snäv vinkel.

Trots att lagen är de två målfarligaste i Premier League bestod matchen till stor del av ett starkt försvarsspel - från båda lagen. Manchester City skötte länge korten rätt när det gällde att hålla Liverpool borta från farliga målchanser.

Men sakta men säkert kom Liverpool närmare och efter 64 minuter kom kvitteringen. Roberto Firmino stötte enkelt in bollen i mål efter ett fint förarbete av ytterbackarna Trent Alexander-Arnold och Andrew Robertson.

Sju minuter senare var dock City återigen i förarsätet. Leroy Sané löpte längs vänsterkanten, fick bollen och placerade in 2-1 via den bortre stolpen.

Omdiskuterat gult kort

Målet blev matchens sista. De tre poängen tar Manchester City upp på andra plats i tabellen bakom just Liverpool som leder serien med fyra poäng. För Liverpool var det säsongens första förlust i Premier League.

””

Klopp ansåg däremot att Manchester City borde ha fått spela med tio man efter att Vincent Kompany gått in med dobbarna före mot Mohamed Salah. Mittbacken straffades med ett gult kort för förseelsen som inträffade efter 31 minuter.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons