Annons
Nyheter

Karlsson: Om fyra år slår vi Kina

Stormakten Kina slog ut bronsmedaljören Sverige med klara 3-0 i VM-semifinalen. En setvinst lyfter dock självförtroendet inför framtiden. - Vi var närmare än för två år sedan. Om två år är vi ännu närmare. Om fyra år slår vi dem, säger Kristian Karlsson.(TT)
Publicerad 5 maj 2018

Drömmen om en medalj besannades när Sverige på fredagskvällen tog hem ett brons - Sveriges första VM-medalj sedan 2004, såväl individuellt som i lag - via kvartsfinalvinsten mot England. Då var glädjeyran stor i Halmstad arena.

Drygt 17 timmar senare kom en besviken Kristian Karlsson till intervjuområdet - de blågula herrarna kunde inte riva den kinesiska muren i semifinalen i lag-VM utan föll med 0-3 i matcher. Stormakten Kina kan på söndagen vinna sitt nionde raka lagguld. För Sverige är hemma-VM över.

””
Annons

Världsettan visade klassen

Karlsson, som denna gång fick starta som tvåa i laget, hade setboll mot världsettan Fan Zhendong i första set. Det läget brände svensken och i stället blev det förlust med 11-13. I det andra setet fortsatte dock 26-åringen från Trollhättan visa upp ett bländade spel och kvitterade till 1-1 via setvinst med 11-8.

””

Den 21-årige kinesen, som vunnit ett VM-guld i singel och två lagguld, visade upp pingispropaganda i de två avslutande seten via 11-3 och 11-2.

””

I den första matchen föll Mattias Karlsson, rankad 20:a i världen, med 0-3 mot den tidigare långvarige världsettan Ma Long (rankad sexa). I det tredje setet räddade han tre matchbollar innan Ma Long avgjorde och vann matchen med siffrorna 11-6, 11-5, 13-11. Tredjemannen Jon Persson, rankad 63:a, föll sedan mot världsfyran Xu Xin med 0-3 (6-11, 11-13, -5-11) och Kinas 3-0-seger var ett faktum.

””

"Utmanar de bästa"

När Kina slog Sverige i kvartsfinalen av lag-VM i Kuala Lumpur för två år sedan var de individuella matcherna identiska med returmötet i Halmstad. Då vann Kina nio raka set - nu tog åtminstone de blågula herrarna ett set mot stormakten.

””

Trots besvikelsen efter semifinalförlusten fanns det naturligtvis en stolthet i det svenska laget, som även består av Anton Källberg och Truls Möregårdh samt förbundskaptenen Ulf "Tickan" Carlsson. Målet var kvartsfinal - resultatet blev ett brons för nionderankade Sverige.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons