Annons
Nyheter

Brons till Ståhlheim i laser-EM

Medaljläget såg ut att vara förlorat efter fredagens seglingar, men Jesper Stålheim kom igen och säkrade ett brons i laser-EM i franska La Rochelle.(TT)
Publicerad 12 maj 2018

Jesper Stålheim har varit jämn och säker och i toppen av resultatlistan under hela tävlingen, förutom under fredagen då han blev 28:a respektive 38:a i seglingarna och föll i sammandraget.

Men sista dagen var den goda formen tillbaka. Det blev en fjärdeplats i lördagens enda finalrace. Dagens andra race ställdes in på grund av dåligt väder och därmed var bronsmedaljen klar.

Annons

Framgången förvånar seglaren från Värmland som efter femteplatsen i VM i fjol inte tävlat så mycket i laserklassen.

"Jag är lite förvånad själv. Men det har varit ganska enkla förhållanden här på EM där starten och farten har varit det som har varit viktigast", säger Stålheim till Svensk Segling.

"Det här känns givetvis jättebra. Jag har varit lite ringrostigt vid vissa tillfällen, men överlag är jag väldigt nöjd".

Sista tävlingsdagen bjöd på ösregn och tio grader. Det är ett väder som Stålheim gillar och han ledde vid första kryssmärket för att sedan falla tillbaka i fältet.

Nu satsar Stålheim vidare i laserklassen. Först är det VM i Århus i Danmark i sommar och sedan är siktet inställt på OS i Tokyo om två år. För två år sedan kom svensken på 16:e plats i OS i Rio de Janeiro.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons