Nyheter

Brithén poängstark i comebacken

Ted Brithén var tillbaka i Rögles matchtrupp. Och det med besked. Med ett mål och två assist låg han bakom 5-3-segern - klubbens första efter fyra raka förluster - hemma mot Djurgården. Någon ringrostighet var det inte tal om.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Någon ringrostighet var det inte tal om. Ted Brithén, som hade missat fem raka matcher, klev bara in i Lindab arena, anförde hemmalaget i mötet med Djurgården och såg till att Rögle behåller greppet om en slutspelsplats.

Och det var efter en poängstark start av den 28-årige centern.

Tre poäng i första

Redan efter 33 sekunder spelade Brithén fram till Daniel Zaars 1-0, sedan satte han själv 2-1 i powerplay och med 40 sekunder kvar av perioden var han inblandad när Zaar gjorde sitt andra för kvällen och utökade till 3-1, även det i numerärt överläge.

Dessutom var det Ted Brithén som drog i gång spelet i powerplay som ledde till Kodie Currans 4-1 i andra perioden.

””

Pogge storspelade

Där och då såg det ut som att trepoängaren - tillika trendbrottet efter fyra raka förluster - var nära.

Djurgården skapade ändå nerv och viss dramatik genom Daniel Brodins 2-4 efter 12.11 av andra perioden och Emil Bemströms 3-4 tidigt i tredje perioden.

Men då var det - som många gånger under mötet i Ängelholm - Justin Pogge, Rögles storspelande målvakt som stoppade 37 av 40 skott, som stod emot gästernas anstormningar i jakten efter ytterligare ett mål.

I stället blev det Rögles Linus Sandin som satte 5-3 i gästernas tomma bur.

””

TT