Annons
Nyheter

Berg om måltorkan: "Klart att det är tungt"

Anfallare vill göra mål. Marcus Berg gör inga för Sverige. Fjorton raka mållösa landskamper gör honom ändå inte särskilt bekymrad. - Det är klart att det är tungt. Men det är ingen stress, säger Marcus Berg.(TT)
Publicerad 13 oktober 2018

Marcus Berg gjorde fyra mål när Sverige slog Luxemburg i VM-kvalet den 7 oktober förra året. Sedan dess: 14 landskamper, 0 mål.

Sverige fick med sig en poäng i Nations League-matchen borta mot Ryssland i torsdags, men 0-0 var bara en halv tröst med tanke på att Sverige redan har hamnat på efterkälken i gruppen. För Marcus Berg hade ett mål kunnat innebära både viktiga poäng till laget och ett efterlängtat slut på hans egen måltorka.

””
Annons

Inte bekymrad

Al Ain-anfallaren har under hösten gjort tre mål på fyra matcher i den emiratiska högstaligan, så nog vet Marcus Berg fortfarande hur man hittar nätet. Den detaljen är det som gör att landslagsledningen inte oroar sig.

””

För Berg är det heller ingen unik situation. Att man i perioder helt enkelt inte får ordning på målskyttet är sådant som varje anfallare måste lära sig att hantera.

"Det är surt"

””
””

Nästa chans att ta död på snacket om måltorka kommer på tisdag - om Berg får spela - när Sverige möter Slovakien i en träningslandskamp på Friends arena. Förr eller senare sitter den, säger Peter Wettergren.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons