Nyheter

Begränsat spelutbud föreslås

Svensk idrott och Svenska spel lämnar på onsdagen över sina förslag för att motverka matchfixning till spellicensutredningen. Bland förslagen finns inrättandet av en nationell plattform som ska vara ett forum som på övergripande nivå ska sammanställa, analysera och samordna arbetet mot matchfixning.(TT)
Publicerad 8 juni 2016

Svensk idrott och Svenska spel lämnar på onsdagen över sina förslag för att motverka matchfixning till spellicensutredningen.

Bland förslagen finns inrättandet av en nationell plattform som ska vara ett forum som på övergripande nivå ska sammanställa, analysera och samordna arbetet mot matchfixning. Det föreslås också ett begränsat spelutbud.

"Vi ser gärna att spelbolag erbjuder spel på fotboll, men det ska ske på våra villkor", säger Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska fotbollförbundet, i ett pressmeddelande.

Spelbolag som verkar på den svenska spelmarknaden ska enligt förslaget motverka matchfixning genom övervakning, samverkan och informationsdelning.

Spellicensutredningen, som utreder hur en ny reglering av spel och lotterimarknaden bör utformas, ska lämna sitt betänkande till regeringen i mars nästa år.

TT