Nyheter

BBS Sugarlight vann på banrekord

BBS Sugarlight var tillbaka som vinnare på V75 på Hagmyrens travbana utanför Hudiksvall. Peter Untersteiner lyckades överta ledningen i första sväng i en hård öppning vilket var avgörande. - BBS Sugarlight är ingen vanlig häst, sade Untersteiner sedan sjuåringen vunnit på nytt banrekord, 1. 10,7.(TT)
Publicerad 10 september 2016

I fjol vann BBS Sugarlight storloppen Olympiatravet och Oslo Grand Prix och sprang in hela 4,6 miljoner kronor. Inför lördagens Gulddivisionslopp hade han vunnit två lopp och tjänat knappt 500 000 kronor.

””

I V75-3 var BBS Sugarlight stor favorit. Fredrik Solberg hade berättat för kusken Peter Untersteiner att han stjärna var tillbaka i gammal god toppform. Det gällde bara att få en bra start och det fick ekipaget.

"Tuff öppning"

””

Halmstadskusken kommer mycket väl ihåg första gången han körde den svenskfödde hästen.

””

Fredrik Solberg, som bor i Fredriksstad i Norge, har fått se sin stjärna vinna 16 lopp och sprungit in 6,8 miljoner kronor sedan 2014. De flesta av segrarna är tagna i Sverige.

””
””

Två segrar

Peter Untersteiner vann med ytterligare en amatörtränad häst - Önas Igor i V75-5. Efter ett perfekt lopp i rygg på Etosha Boko speedade sexåringen till klar seger på 1.11,2. En rekordsänkning med hela 2,4 sekunder.

””

Utdelningen på sju rätt blev endast 725 kronor. Det blev därför ingen utdelning för vare sig sex eller fem rätt.

TT