Nyheter

Succérookiens svacka består trots seger

Vancouver vände och vann mot Toronto. Men för den svenska hockeystjärnan Elias Pettersson fortsätter måltorkan i NHL. Toronto hade greppet om matchen med 2-0-ledning in i den tredje perioden. Men Vancouver lyckades utjämna och ta matchen till förlängning.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Toronto hade greppet om matchen med 2-0-ledning in i den tredje perioden. Men Vancouver lyckades utjämna och ta matchen till förlängning. Väl där avgjorde Alexander Edler matchen med ett snabbt handledsskott.

Även Loui Eriksson gjorde ett av Vancouvers mål, men det var ändå inte enbart guld och gröna skogar för lagets svenska spelare.

Åtta mållösa

Elias Pettersson har haft en strålande rookiesäsong, men är för första gången i sin NHL-karriär inne i en svacka. Matchen mot Toronto var åttonde raka utan mål för Pettersson och 20-åringen har gått poänglös från sex av de sju senaste matcherna. Det täta spelschemat i Nordamerika börjar kanske ta ut sin rätt på svensken?

””
””

Bäckström målskytt

En som hittade målet under natten var Nicklas Bäckström. Med ett mål och en assist bidrog han till Washingtons 5-3-seger mot Philadelphia. Den femte raka segern innebär att Washington går om New York Islanders och laget toppar nu Metropolitan division.

Washington hade redan i början av den andra perioden i princip avgjort matchen när Bäckström satte 5-0 från nära håll. Philadelphia reducerade tre gånger men kom inte närmare.

””
””

TT