Augustinsson tog chansen: Ett glädjerus

Ludwig Augustinsson fick fortsatt förtroende och slog inlägget som ledde till 1-1. Sedan blev han gladare än någonsin tidigare. - Det blir inte bättre, säger vänsterbacken.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Vänsterbacksplatsen var ett av få frågetecken i Janne Anderssons startelva i VM-kvalmatchen i fotboll mot gruppfavoriten Frankrike.

Förbundskaptenen valde att ge Ludwig Augustinsson chansen igen, trots att Martin Olsson var tillgänglig igen efter skadebekymmer.

Augustinsson tackade och betalade tillbaka. Det var han som slog inlägget som gav Jimmy Durmaz fritt fram att göra 1-1.

Det målet kom i slutet av första halvlek. Mer än 45 minuters speltid senare, i den sista av tre tilläggsminuter satte Ola Toivonen segermålet från egen planhalva, 2-1.

””

Strax före avgörandet gav ett pressat Sverige allt för att klara oavgjort. Tre poäng var en jättebonus.

””

I och med segern toppar Sverige VM-kvalgruppen på bättre målskillnad än Frankrike.