TT-Sport

Asllani tvekar om blågul framtid

TT-Sport Artikeln publicerades

Officiellt avstår hon det kommande EM-kvalet av privata skäl. Men Kosovare Asllani kan inte säga när hon spelar i landslaget igen. Eller om. - Vi får se. Jag vet att det väcker frågor, men jag vill inte säga mer nu, säger hon.(TT)

Anfallsstjärnan hade ett tungt VM i Kanada och det är ingen hemlighet att 26-åringen och förbundskaptenen Pia Sundhage haft kontroverser.

När Sundhage i förra veckan tog ut truppen till EM-kvalen mot Moldavien (den 17 september i Chisinau) och Polen (Gamla Ullevi den 22 september) fanns Asllani inte med.

Hon spelade heller inte från start när Paris SG mötte Montpellier i toppmatchen i franska ligan i Saint-Germain-en-Laye utanför Paris på söndagseftermiddagen.

Mållöst kompismöte

Ett kompismöte med fem svenska landslagsspelare på planen. Asllani, Lisa Dahlkvist och Caroline Seger i PSG och Linda Sembrant och Sofia Jakobsson i Montpellier.

Matchen slutade 0-0.

Asllani kom in i 88:e minuten och höll så när på att skapa ett friläge, men mittbacken Sembrant kom i vägen och Montpellier tog en viktig poäng.

Efter matchen skyndade Sembrant och Jakobsson till en väntande bil som skjutsade dem till Charles de Gaulle-flygplatsen och planet hem till samlingen i Göteborg.

Asllani åker också hem under EM-kvaluppehållet. Men av andra, privata, skäl.

– Det är lite grejer som händer där hemma, säger hon.

Du vill inte berätta vad det rör sig om?

– Nej, inte nu. Det kommer.

Kommer?

– Nej, jag vet inte. Vi får se. Jag tar ett läge i taget, så får vi se, säger hon.

Skön poäng för Montpellier

För Montpellier var poängen ett kvitto på att laget kan utmana Paris SG i toppen.

– Det känns bra att få med oss poängen. Vi visar styrka som lag, att vi räcker till. Skönt att hålla i det hela vägen, ett steg för vårt lag, säger Linda Sembrant

Sofia Jakobsson prickade stolpen i första halvlek.

– Jag hade ett läge till, chansmässigt var båda lagen lika farliga, säger hon.

Jakobsson kommer hem full av revanschlust efter den trista sommaren.

– När VM gick som det gick så är det en nystart med landslaget. Vi siktar så klart på EM och sedan väntar ett kval till OS. Det blir ett spännande halvår.