Nyheter

Argentina förlorade utan Messi

Utan skadade Lionel Messi har Argentina svårt att vinna i VM-kvalet. Det blev en förnedrande förlust mot Paraguay, 0-1, på hemmaplan. I förra veckan fick Argentina bara 2-2 mot Peru. Och nu lyckades Paraguay för första gången vinna en VM-kvalmatch i Argentina.(TT)
Publicerad 12 oktober 2016

I förra veckan fick Argentina bara 2-2 mot Peru. Och nu lyckades Paraguay för första gången vinna en VM-kvalmatch i Argentina.

Paraguay överraskade Argentina redan i 18:e minuten då Derlis González, efter ett snabbt anfall, satte bollen bakom Sergio Romero i Argentinas mål.

Argentina kämpade i andra halvlek, då Ángel Di María fick se ett frisparksmål bortdömt. Men Paraguays målvakt Justo Villar var i fin form och hans insats får landet att fortsätta hoppas på en av slutspelsplatserna.

Argentinaanfallaren Agüero var inte nöjd efter matchen

””

Behöver Messi

Inte heller Paulo Dybala, som kom in i andra halvlek och försökte förändra spelet, är nöjd.

””

Argentinas lag kommer att behöva den ljumskskadade Lionel Messi i den nästa bortamatchen mot Brasilien den 10 november.

Efter förlusten är Argentina kvar på femte plats med 16 poäng. De fyra bästa går till VM-slutspelet i Ryssland 2018, femman får spela playoff om en plats.

Brasilien toppar tabell

Brasilien tog sig upp i toppen av tabellen genom segern mot Venezuela med 2-0. Det var lagets fjärde vinst i rad i kvalet. Tabelltvåan Uruguay spelade 2-2 mot tabellfyran Colombia. Även trean Ecuador fick 2-2 i sin kvalmatch mot Bolivia. Enner Valencia blev stor hjälte för Ecuador. Valencia gjorde både 1-2 och 2-2, kvitteringsmålet kom i den 89:e minuten.

Chile, som vunnit det sydamerikanska mästerskapet Copa America de två senaste åren, har inte spelat bra i VM-kvalet så här långt. Men efter 2-1-segern över Peru närmade sig Chile topplagen, är sjua på 14 poäng.

TT