Nyheter

Ännu större publikfest väntar för Sverige

En fullsatt och högljudd läktare - må så vara en liten sådan - i Albufeira inspirerade. Om drygt en månad väntar en ännu större publikfest för Sverige. - Det känns fantastiskt kul att det ska komma så mycket folk, säger Nilla Fischer om Tysklandsmatchen på Friends arena.(TT)
Publicerad 2 mars 2019

De klev in på läktaren i strid ström.

Den lilla arenan i Albufeira har bara plats för 3 500 åskådare, men likväl var det ett rejält tryck som skapades från den portugisiska sittläktaren under gårdagens Algarvedrabbning mellan hemmanationen Portugal och Sverige.

Och det var långt ifrån bara hemmasupportrar.

””
””

TT: Hur mycket hjälper det på plan att ha fansen där på läktaren?

””

Tredje etage öppnat

Alla spelare är överens om att publiktrycket skänkte extra vilja och adrenalin - även om Sverige inte lyckades bjuda tillbaka på planen.

1-2-förlusten mot portugisiskorna innebär att placeringsmatch mot ovisst motstånd, utan finalstatus, väntar nästa vecka.

Oavsett hur mycket folk som vallfärdar till en portugisisk fotbollsarena för att se den matchen så kan Sverige redan nu räkna med att få en rejäl supporterskara vid sin sida om drygt en månad.

Tidigare i veckan annonserade Svenska fotbollförbundet att tredje etage på nationalarenan Friends har öppnats upp för biljettförsäljning, efter att platserna på övriga delar av läktaren blivit fåtaliga. Över 25 000 biljetter har sålts hittills.

"Himla roligt"

Om de som köpt biljett också utnyttjar den så kommer 6 april ge ett publikrekord för landslagsdamerna, som tidigare som mest haft 20 302 personer på en hemmamatch.

””

Olivia Schough:

””

TT