Nyheter

Anderson till final efter maratonmatch

Det krävdes 50 game i avgörande set. Och totalt sex timmar och 36 minuters spel. Men till slut blev sydafrikanen Kevin Anderson klar för final i Wimbledon efter seger mot John Isner i semifinalen. - Jag vet inte vad jag ska säga efter att ha gått igenom det här, säger en känslosam Anderson.(TT)
Publicerad 13 juli 2018
Det krävdes 50 game i avgörande set. Och totalt sex timmar och 36 minuters spel. Men till slut blev sydafrikanen Kevin Anderson klar för final i Wimbledon efter seger mot John Isner i semifinalen. - Jag vet inte vad jag ska säga efter att ha gått igenom
Det krävdes 50 game i avgörande set. Och totalt sex timmar och 36 minuters spel. Men till slut blev sydafrikanen Kevin Anderson klar för final i Wimbledon efter seger mot John Isner i semifinalen. - Jag vet inte vad jag ska säga efter att ha gått igenom

Det var starka känslor direkt efter semifinalen i herrarnas singelturnering i Wimbledon.

””

Matchen mellan Kevin Anderson och amerikanen John Isner var otroligt jämn, från första bollen.

De första tre seten gick till tiebreak, 7-6, 6-7. 6-7. Sydafrikanen Kevin Anderson knep första set, medan John Isner slog tillbaka och vann de två följande. Fjärde set lyckades dock Anderson vinna med 6-4 innan femte och avgörande set skulle avgöras först vid 26-24. Totalt krävdes sex timmar och 36 minuter vilket är den näst längsta matchen någonsin i grand slam-sammanhang och den längsta semifinalen i Wimbledons historia.

””
””

Semifinalförloraren Isner har sedan tidigare rekordet för den längsta matchen i grand slam från sin match mot Nicolas Mahut som varade i 11 timmar och fem minuter, över tre dagar. Då vann Isner det avgörande setet med 70-68.

Andra semifinalen avbröts

Vem får då Kevin Anderson möta i finalen? Ja, den frågan är ännu obesvarad. Den andra semifinalen mellan Novak Djokovic och Rafael Nadal avbröts efter det tredje setet i 2-1-ledning för Djokovic.

Djokovic började matchen bäst, spelade riktigt bra tennis och tog det första setet 6-4 sedan han brutit Nadals serve fram till 4-3.

Nadal höjde nivån på sitt eget spel och publiken runt Wimbledons centercourt bjöds på några fantastiska bolldueller i det andra setet. Dessutom bjöds det på fler servegenombrott. Nadal bröt till 3-1, Djokovic bröt tillbaka direkt, men spanjoren svarade för ett andra servegenombrott till 4-2 och kunde sen vinna setet med 6-3.

Det tredje setet bjöd inte på några servegenombrott utan fick avgöras i tiebreak där Nadal hade chans att serva hem setet vid ställningen 7-6 men där Djokovic kom tillbaka och vann setet med 11-9.

TT