Annons
Nyheter

Alonso straffas för motorproblem

Formel 1-stjärnan Fernando Alonso är inte lycklig över situationen i McLaren, eftersom bilen inte är konkurrenskraftig i år. Han blev säkert inte gladare över beskedet att han måste starta sist i söndagens GP-lopp på Monza-banan.(TT)
Publicerad 1 september 2017

Formel 1-stjärnan Fernando Alonso är inte lycklig över situationen i McLaren, eftersom bilen inte är konkurrenskraftig i år.

Han blev säkert inte gladare över beskedet att han måste starta sist i söndagens GP-lopp på Monza-banan. Han straffas för att stallet tvingades göra en otillåten förändring av motorn efter senaste helgens lopp i Belgien, som Alonso bröt. Ett liknande straff fick stallkompisen Stoffel Vandoorne på Spa-Francorchamps den senaste helgen.

Annons

Alonso hade säkert inte haft så mycket att hämta på Monza även utan straffet. Banan är den snabbaste banan i F1-serien och det är viktigt att ha bra motorer.

För den spanske F1-giganten, som blev världsmästare 2005 och 2006, har säsongen varit en stor besvikelse. Han ligger på 15:e plats i tabellen med tio poäng och sade redan i våras att han tänkte byta stall till nästa år om inte McLaren fick ordning på bilen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons