Annons
Nyheter

Alexandersson kom tillbaka och vann

En envis fotskada höll Tove Alexandersson borta från två stafetter, men väl tillbaka visade hon sin klass. Det blev ännu ett EM-guld till orienteringsfenomenet på långdistansen. - Det var väldigt kul att få springa och tävla igen, säger Alexandersson.(TT)
Publicerad 13 maj 2018

Tove Alexandersson avslutade orienterings-EM i Ticino, Schweiz, som hon började det. Med ett guld.

Svenskan, som är dubbel världsmästare i disciplinen, vann långdistansloppet överlägset. Segermarginalen till Natalia Gemperle från Ryssland på andraplatsen blev fem minuter.

””
Annons

Det var länge oklart om Tove Alexandersson skulle kunna tävla på söndagen på grund av en fotskada, men efter uppvärmningen fattade hon beslutet att ställa upp.

””

TT: Kände du av skadan?

””

Guldet är Alexanderssons tredje medalj i EM efter segern på sprinten för en vecka sedan och silvret i medeldistansen i onsdags efter en ödesdiger miss. I det senare loppet stukade hon foten och fick vila från två stafetter.

Vilan verkar ha gjort henne gott, för det var under loppets andra halva som hon kunde avgöra. Avståndet växte till konkurrenterna, där många hade flera lopp i benen och inte orkade hålla svenskans tempo.

””

Karolin Ohlsson kom nia och blev näst bästa svenska.

Herrtävlingen vanns av norrmannen Olav Lundanes. Emil Svensk blev bäste blågula löpare på elfte plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons