GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alexander Isak klar för Willem II

Svenske anfallstalangen Alexander Isak är klar för nederländska Willem II. 19-åringen, som haft knapert med speltid i tyska storklubben Dortmund, går på lån till Eredivisieklubben Willem II resten av säsongen.(TT)
Publicerad 25 januari 2019

19-åringen, som haft knapert med speltid i tyska storklubben Dortmund, går på lån till Eredivisieklubben Willem II resten av säsongen.

"Vi vill ge Alex, som har en stor talang, möjligheten att samla erfarenhet på en så hög nivå som möjligt. Det är detta vi önskar att han får i Willem II. Vi kommer titta regelbundet på hans insatser i Nederländerna", säger Dortmunds sportchef Michael Zorc till klubbens webbplats.

Alexander Isak blev allsvenskans dyraste export genom tiderna för två år sedan när Dortmund värvade anfallaren från AIK för en summa som uppgavs till 86 miljoner kronor.

Sedan han kom till klubben har det dock enbart blivit totalt 116 minuters A-lagsfotboll i Bundesliga för Isak, som den här hösten inte spelat en enda minut i Bundesliga. Däremot har det blivit fem mål på elva reservlagsmatcher för svensken.

””

I och med låneaffären går Alexander Isak samma väg som en annan nordisk och omskriven fotbollstalang. Martin Ødegaard, som 2015 gick till Real Madrid som 16-åring, är för tillfället på lån i nederländska Vitesse efter att ha varit på lån i Heerenveen säsongen innan.

TT