Annons
Nyheter

Slopestyleåkare OS-uttagna

De två slopestyleåkarna Henrik Harlaut och Jesper Tjäder har tagits ut till den svenska OS-truppen. - Jag tror att det är enormt bra för dem att bli uttagna redan nu, säger förbundskaptenen Patric Nyberg.(TT)
Publicerad 9 september 2017

Både Jesper Tjäder och Henrik Harlaut har presterat uttagningsgrundande resultat med topp åtta-placeringar på världscup och VM, både nu i säsongsstarten samt under förra säsongen. Bland annat kom Harlaut fyra på VM och Tjäder fyra sammanlagt i världscupen i slopestyle.

Flera världscuptävlingar återstår, men svenskarna har i praktiken även ordnat två svenska kvotplatser. Jesper Tjäder är för närvarande på fjärde plats på OS-rankningen och på sjätte plats på världsrankningen. Henrik Harlaut ligger på elfte respektive 15:e plats på samma rankningslistor.

””
Annons

Att vara OS-klara redan nu ger Harlaut och Tjäder möjligheten att avstå från tävlingar för att få till ett optimalt upplägg inför OS med träning och tävling.

””

Pyeongchang 2018 blir Harlauts och Tjäders andra OS. Båda var med i Sotji 2014 då skidornas slopestyle hade premiär på OS-programmet. Där slutade Henrik Harlaut på en sjätteplats och Jesper Tjäder på en 24:e plats.

OS i Sydkorea startar om fem månader, den 9 februari.

Hittills har SOK tagit ut tio individuella idrottare samt lag i alpint, curling, ishockey, skidor och skidskytte.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons