Annons
Nyheter

Grip: "Funnits tydliga bevis"

Rikard Grip, ordförande för svenska längdskidlandslaget, tycker att IOK-domen om rysk uteslutning är rimlig. - Det har under lång tid funnits tydliga bevis för att Ryssland har använt sig av otillåtna metoder, säger han till TT.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Inom längdskidåkningsvärlden är sedan tidigare bland annat guldmedaljören från femmilen i Sotji-OS 2014, Alexander Legkov, avstängd från både OS och världscup på grund av brott mot dopningslagarna. Med andra ord är han och flera andra fortfarande inte aktuella då det enbart är dopningsfria ryska utövare, som följer IOK:s hårda kriterier, som är tillåtna att delta. Dock under olympisk flagg och med OS-hymn i stället för nationalsång vid eventuella medaljceremonier.

Rikard Grip vill inte spekulera för mycket i vad IOK:s beslut kan komma att få för effekter framöver, men han hoppas att Ryssland ska kunna vara med och delta i tävlingar i ett senare skede.

””
Annons

Norska skidförbundet välkomnar också IOK-domen.

"Det är inte möjligt för oss att ha kunskap om alla detaljer kring det som pågått men även utan positiva tester är rapporten tydlig. Men den informationen som är känd i dag är det bra att de som kan bevisa att de är rena får tävla", säger Erik Røste, ordförande i Norska skidförbundet i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons