Nyheter

Ygeman har fortsatt högst förtroende

Inrikesminister Anders Ygeman (S) är fortsatt den minister som har högst förtroendesiffror, enligt opinionsinstitutet Novus.(TT)
Publicerad 7 juni 2016

Inrikesminister Anders Ygeman (S) är fortsatt den minister som har högst förtroendesiffror, enligt opinionsinstitutet Novus. Junimätningen visar att 41 procent av väljarna har ganska eller mycket stort förtroende för Ygeman, vilket kan jämföras med statsminister Stefan Löfvens (S) som får 25 procent i samma mätning. Både Ygemans och Löfvens siffror är oförändrade jämfört med mätningen i maj.

Statsministern får dock ett gott betyg från sina egna väljare - 85 procent har ganska eller mycket stort förtroende för honom.

Utrikesminister Margot Wallström (S) kommer tvåa på topplistan med 40 procent som svarar att de har ganska eller mycket stort förtroende för henne, en ökning med fyra procentenheter på en månad. Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP), som nyligen tillträdde, hamnar trea med 28 procent.

Mätningen genomfördes i månadsskiftet maj-juni med hjälp av 1 023 intervjuer av personer i åldrarna 18-79 i hela Sverige.

TT