Nyheter

Tvist om Saltsjöbanans huskrasch avgjord

Tågföretaget Arriva måste betala delar av de kostnader som försäkringsbolaget Trygg-Hansa har legat ute med sedan tågolyckan i Saltsjöbaden 2013. Tvisten gällde evakueringslösningar för de boende i huset som tåget kraschade in i, skriver NVP. se.(TT)
Publicerad 8 juli 2018

Tågföretaget Arriva måste betala delar av de kostnader som försäkringsbolaget Trygg-Hansa har legat ute med sedan tågolyckan i Saltsjöbaden 2013. Tvisten gällde evakueringslösningar för de boende i huset som tåget kraschade in i, skriver NVP.se.

Arriva tyckte att de evakueringslösningar som försäkringsbolaget betalat för de drabbade var onödigt kostsamma. Det håller inte Nacka tingsrätt med om och Arriva döms att betala Trygg Hansa 1,8 miljoner kronor och dessutom motpartens rättegångskostnader på närmare en halv miljon kronor.

Det var mitt i natten den 15 januari 2013 som ett tågsätt på Saltsjöbanan kom i rullning från depån i Neglinge och i 80 kilometers fart kraschade in i bottenvåningen i ett flerfamiljshus vid ändhållplatsen.

Som genom ett under skadades ingen i huset. Däremot blev en ung städare ombord på tåget svårt skadad och anklagades dessutom för att ha stulit tåget och orsakat olyckan. Städaren frikändes sedan helt från misstankarna.

TT