Annons
Nyheter

Syskonpar bortfört - en gripen

En anhörig till de barn som är utsatta för misstänkt människorov i Småland har gripits. Han sökte själv upp en polisstation i södra Sverige efter att ha insett att polisen letade efter honom, rapporterar SVT Nyheter Småland.(TT)
Publicerad 7 december 2017

En anhörig till de barn som är utsatta för misstänkt människorov i Småland har gripits. Han sökte själv upp en polisstation i södra Sverige efter att ha insett att polisen letade efter honom, rapporterar SVT Nyheter Småland.

Barnen är fortfarande inte hittade och ytterligare en man som misstänks ha varit delaktig när de fördes bort är på fri fot.

Annons

De bortförda barnen är ett syskonpar som går på en skola i Emmaboda kommun.

"Vi ser detta som en isolerad händelse för detta syskonpar", säger kommunens bildningschef Lennart O Werner i ett pressmeddelande.

För tidningen Barometern bekräftar han att händelsen inträffade när barnen i går eftermiddag var på väg från skolan till en busshållplats och att andra skolbarn blivit vittnen till bortförandet.

En stor polisaktion har pågått sedan dess, men barnen har inte hittats, säger Robert Loeffel, informatör vid polisen. Han understryker att de misstänkta haft ett klart och tydligt syfte att få med sig just de här två barnen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons