Annons
Nyheter

Tre släpps från häktet i mordutredning

Åklagaren släpper tre män som i flera månader suttit häktade misstänkta för medhjälp till mordet på en 30-årig man som hittades bränd i ett dike i nordöstra Göteborg i oktober förra året. Samtidigt avskrivs misstankarna mot flera andra personer som varit misstänkta men inte suttit frihetsberövade.(TT)
Publicerad 9 maj 2018

Åklagaren släpper tre män som i flera månader suttit häktade misstänkta för medhjälp till mordet på en 30-årig man som hittades bränd i ett dike i nordöstra Göteborg i oktober förra året. Samtidigt avskrivs misstankarna mot flera andra personer som varit misstänkta men inte suttit frihetsberövade.

För en man begär åklagaren att häktningstiden förlängs. Han är fortsatt misstänkt för medhjälp till mord. Omhäktningsförhandling hålls på måndag.

Annons

Det var i oktober 2017 som en man i 30-årsåldern hittades död i ett dike i Hjällbo i nordöstra Göteborg. Mannen hade misshandlats och sedan hade bensin hällts över kroppen och tänts på.

Sammanlagt har fem personer en längre tid suttit häktade i ärendet. En släpptes i februari och mot honom läggs nu utredningen ner. Ytterligare tre släpps alltså under onsdagen men förundersökningen mot med fortsätter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons