Annons
Nyheter

Tvingades tigga - förde ut miljonbelopp

Ett nätverk misstänks ha tvingat över 20 människor från Bulgarien att tigga i Sverige. Miljonbelopp ska ha förts ut från landet. - Nationellt är detta det största ärendet vi har hanterat, säger Mattias Sigfridsson, sektionschef vid polisen.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Via flera tillslag runt om i Kronobergs och Kalmars län, samt i Bulgarien, har polisen slagit sönder ett nätverk som tvingat människor att tigga i Sverige. Ett 20-tal brottsoffer från Bulgarien har omhändertagits och befinner sig just nu på skyddade boenden.

””

"Väldigt omfattande"

Annons

Sju personer har anhållits misstänkta för människohandel i Sverige. En anhållen misstänks för grovt näringspenningbrott. Tre personer har häktats i sin utevaro och två av dem har gripits i Bulgarien.

””

Nyligen dömdes två bulgariska män av Örebro tingsrätt till fängelse i fyra år och två månader för att under slavliknande förhållanden tvingat tio landsmän till att tigga i Sverige. I det aktuella fallet i Småland hålls just nu förhör med de drabbade, som är i åldern 20-40 år.

"Tydlig organiserad brottslighet"

Nätverket, som har haft Växjö som sin bas, har i vissa fall lurat offren till Sverige i tron om att de ska göra något annat än att tigga.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons