Nyheter
Nyheten om sprängdåden i Stockholm i lördags fick massiv internationell uppmärksamhet.
Nyheter • Publicerad 12 december 2010

"Sverige säger att Stockholmsexplosionerna var terroristbrott", förkunnade Reuters på söndagen. Många andra stora nyhetskanaler som CNN, BBC, al-Jazira med flera hade också saken högt på sina löpsedlar.

Även på polisens och Säpos presskonferens på söndagsförmiddagen fanns internationella medier representerade som trängdes med sina svenska kolleger. Detsamma gällde statsminister Fredrik Reinfeldts presskonferens om händelserna.

Nyhetsbyrån TT var ordentligt uppvaktad av ett antal mediebolag från olika länder som dels ville veta mer om själva utredningen, dels ville förhöra sig om det mejl med ljudfiler som kopplas till sprängdåden och som sändes till TT på lördagseftermiddagen, strax innan det att en bil exploderade i centrala Stockholm och en man senare sprängde sig till döds.

Efter dådet följde också officiella kommentarer från olika håll:

– Vi reagerar med avsky på det som har hänt i Stockholm, sade Norges justitieminister Knut Storberget.

Danmarks utrikesminister Lene Espersen försäkrade sin svenska kollega Carl Bildt att Danmark "står tillsammans med vårt broderland" i kampen mot terrorism.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.