Nyheter

Socialministern i möte efter 1177-skandalen

Socialminister Lena Hallengren (S) har haft ett möte med anledning av avslöjandet om att miljontals samtal till 1177 Vårdguiden legat helt oskyddade på nätet.(TT)
Publicerad 1 mars 2019

Socialminister Lena Hallengren (S) har haft ett möte med anledning av avslöjandet om att miljontals samtal till 1177 Vårdguiden legat helt oskyddade på nätet.

Under fredagens möte träffade ansvariga företrädare för Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Inera och Region Stockholm socialministern för att redogöra för vad som hänt och vilka åtgärder som vidtagits för att något liknande inte ska kunna hända igen.

"Jag har idag fått beskedet att det är tryggt att kontakta 1177 Vårdguiden. De brister som har uppdagats i media ska vara åtgärdade. Det som hänt är oacceptabelt och de ansvariga måste nu se till att något liknande inte kan hända igen", skriver socialminister Lena Hallengren i ett pressmeddelande.

Det var den 18 februari som Computer Sweden avslöjade att miljontals vårdsamtal till 1177 Vårdguiden legat tillgängliga på en oskyddad server i flera år. Samtalen har tagits emot av Medicall som är dotterbolag till den ansvariga vårdgivaren Medhelp.

TT