Annons
Nyheter

Snökaos i väst - flyget påverkas

Ett ymnigt snöfall över Västsverige ledde till att Swedavia fick ställa in all flygtrafik till och från Landvetters flygplats utanför Göteborg under knappt två timmar. Också vägtrafiken har drabbats av stora problem.(TT)
Publicerad 10 december 2017

Det kraftiga snöandet under kvällen gjorde att banorna inte kunde röjas i den takt som krävdes, och därför fattade Swedavia beslut om att ställa in all flygtrafik fram till klockan 20.

Strax efter 20 avtog snöfallet något och viss trafik kunde släppas på.

Annons

Stökig snödag

””

Under tiden Landvetter var stängt dirigerades totalt nio plan om till andra flygplatser. Bland dem ett plan från Teneriffa som gick ned i Köpenhamn, och två flyg som återvände till Köpenhamn respektive Arlanda. Ett 20-tal avgångar berördes totalt.

””

Blandad kompott

Också vägtrafiken i Göteborgsområdet och i Sjuhärad har drabbats av snövädret. Det är stora trafikstörningar på bland annat E20, E6 och väg 40 samt de mindre vägarna i området, meddelar Trafikverket. Många fordon sitter fast i snön, och busslinjer har ställts in, rapporterar lokala medier.

Även om polisen inte vill klassa ovädret som ett snökaos har det skett en rad olyckor under dagen.

””

Risk för frost

Förutom snöhalkan sjunker temperaturen till några minusgrader i natt och då är det också risk för frostbildning på vägarna, enligt SMHI.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons